• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

BRAGADIRU, reușim împreună!

Stimați locuitori ai Orașului Bragadiru,

Sunt Teodora-Alexandra DESAGĂ și candidez la funcția de Primar al Orașului Bragadiru.

Sunt singura femeie și cel mai tânăr candidat înscris în competiția electorală pentru reprezentarea cetățenilor Orașului Bragadiru din funcția de Primar.

Dar înainte de asta sunt femeie, soție, mamă, care își găsește timpul necesar pentru a îmbina viața de familie cu activitatea pe care mi-am asumat-o cu toată responsabilitatea față de comunitatea în care locuiesc încă din anul 2015.

Sunt un om obișnuit, crescut într-un oraș de provincie, căruia părinții i-au spus întotdeauna că pot reuși în viață numai dacă învăț și sunt cea mai pregătită dintr-o încăpere.

Am descoperit implicarea civică încă din liceu și am fost convinsă că pot contribui la dezvoltarea comunității. Mi-am dat seama că lucrurile se schimbă din interiorul sistemului, de aceea am ales să studiez pentru a înțelege mai bine mecanismele și instituțiile publice.

Sunt absolventă a Facultății de Științe Politice, Universitatea din București și a unui program de masterat în domeniul fondurilor europene la SNSPA. Lucrez încă din anul 2013 la Camera Deputaților, Parlamentul României, iar din iunie 2018 sunt consilier local în orașul nostru din partea Partidului Mișcarea Populară.

Mutată în Bragadiru în 2015 am descoperit un oraș cu o populație tânără, cu un potențial imens de dezvoltare, dar condus de o administrație publică locală oarbă și surdă la nevoile reale ale locuitorilor.

Sunt un tânăr care s-a săturat ca alții să decidă pentru el. Mă ghidez după un principiu în ceea ce privește calitatea oamenilor în politică, spus de Platon acum mii de ani, dar atât de valabil și astăzi: Una dintre predepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea de a ajunge să fii condus de inferiorii tăi!

Așa că mi-am propus să le demonstrez tuturor celor care sunt dezamăgiți de politicieni, că politica poate însemna educație, profesionalism, onestitate, dacă alegem oamenii potriviți să ne reprezinte.

Experiența din administrația publică locală mi-a demonstrat cât de importantă este calitatea oamenilor care ne reprezintă în funcțiile de primar și consilier local. De aceea, eu mi-am desfășurat activitatea cu respect, responsabilitate, seriozitate și transparență, fiind în permanent contact cu cetățenii, reprezentând vocea dumneavoastră în Consiliul Local Bragadiru și respectând legea.

M-am hotărât să candidez la funcția de Primar al Orașului Bragadiru, fiind convinsă că împreună cu o echipă în Consiliul Local putem schimba abordarea administrației publice locale, putem face ca problemele cetățenilor să devină priorități de investiții din bugetul local.

Sprijinul și încrederea acordate de dumneavoastră sunt cele care îmi dau speranța și convingerea că împreună reușim să facem schimbarea la alegerile locale din 27 septembrie 2020!

Sunt multe de făcut și nu e timp de pierdut! De la o nouă abordare în administrația publică locală la noi unități de învățământ pentru copiii noștri. De la trotuare și străzi asfaltate la o apă de calitate și canalizare pluvială. De la spații verzi și locuri de joacă la respectarea normelor de urbanism.

E timpul să acționăm! Merităm mai mult! Un om dintre oameni pentru oameni, care a demonstrat că reprezintă cu adevărat vocea ceățenilor!

Avem un singur tur de scrutin, o singură șansă să facem schimbarea!

Pe 27 septembrie, votați poziția 3 pe buletinul de vot Teodora DESAGĂ la funcția de PRIMAR și Echipa PMP la CONSIUL LOCAL.

Mai multe informații despre mine, echipa mea și proiectele pentru Bragadiru găsiți pe https://bragadirumeu.ro/articol/bragadiru-reusim-impreuna/ .

Cu stimă,

Teodora Desagă

În calitate de candidat la funcția de Primar al Orașului Bragadiru împreună cu echipa de candidați la Consiliul Local Bragadiru susținem implementarea unor măsuri și proiecte structurate pe 8 domenii: ADMINISTRAȚIE, URBANISM, UTILITĂȚI PUBLICE, INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ, ÎNVĂȚĂMÂNT, MEDIU, SIGURANȚĂ, CURĂȚENIE.

Sunt multe de rezolvat in Bragadiru pentru ca s-au pierdut ani importanti in dezvoltarea acestui oras, de accea vă prezint principalele măsuri și proiecte pe care le susțin în 8 domenii prioritare:

 • ADMINISTRATIE – REDĂM PRIMĂRIA CETĂȚENILOR!

Tot mai mulți cetățeni mi-au semnalat percepția lor asupra Primăriei Bragadiru ca instituție publică, motiv pentru care vă asigur că:

 • Voi transparentiza activitatea Primarului și a Consiliului Local, prin program de audiențe zilnice, informări săptămânale despre activitatea derulată de aparatul de specialitate al primarului, transmiterea în direct a ședințelor Consiliului Local și desfășurarea lor după-amiaza pentru ca cetățenii să poată participa,
 • Voi publica informații actualizate despre contractele încheiate de primărie,
 • Voi informa cetățenii periodic despre stadiul de derulare a proiectelor de investiții,
 • Voi asigura rezolvarea cu promptitudine a solicitărilor către serviciile de specialitate din Primărie, pentru ca niciodată răspunsurile către cetățeni să ajungă după expirarea termenului maxim,
 • Voi eficientiza munca desfășurată de angajații din Primăria Orașului Bragadiru,
 • Voi digitaliza instituția astfel încât cetățenii să nu mai trebuiască să se deplaseze la primărie pentru diverse documente, căci timpul este prețios pentru noi toți.
 • URBANISM – OPRIM HAOSUL URBANISTIC!

Problemele locuitorilor din cartierele noi pleacă de la construcțiile haotice, mai ales a derogărilor prin PUZ de la regimul de înălțime și schimbarea încadrării în subzonă a terenurilor pe care s-au construit blocuri înalte, precum și de la nerespectarea legilor în ceea ce privește construirea. De aceea, am susținut politica fără blocuri între case și am mobilizat locuitorii afectați de astfel de PUZ-uri să își spună cuvântul prin contestații. Sustin :

 • Actualizarea Planului Urbanistic General prin revenirea la P+2E+M pe terenurile cu PUZ –uri aprobate dar unde nu au început construcțiile,
 • Respingerea proiectelor de construcție a blocurilor în zone de case,
 • Modificarea Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General prin obligativitatea asigurării unui loc de parcare la fiecare unitate locativă,
 • Respectarea Regulamentului Local de Urbanism și a documentelor de urbanism eliberate de Primăria Bragadiru.
 • Verificarea șantierelor și sancționarea constructorilor care nu respectă legislația în domeniu.
 • UTILITĂȚI PUBLICE – EXTINDEM  UTILITĂȚILE PUBLICE!

Existența rețelelor publice de utilități ( apă și canalizare) pe o parte dintre străzile din cartierele a creat mari probleme din cauza subdimensionării rețelei, în condițiile eliberării de avize de racordare în lipsa investițiilor de modernizare care sunt în sarcina SC APĂ CANAL ILFOV SA.

 • Prin membrul din Consiliul de Administrație mă voi asigura că problemele semnalate de locuitorii orașului privind apa și canalizarea vor fi tratate cu seriozitate și se vor găsi soluții pentru a primi un serviciu de calitate.
 • Ca primar consider că este obligația mea să asigur iluminat public, curent electric și gaze pe toate străzile de pe raza localității,
 • Investirea în rețeaua de canalizare pluvială, în condițiile în care știm cu toții care sunt zonele afectate la orice ploaie.
 • INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ – INVESTIM ÎN DRUMURI!

Suntem din ce în ce mai mulți, iar traficul a devenit o problemă serioasă și în zona noastră, de aceea avem nevoie de rute alternative la Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei pentru accesul în cartierele noi. Pentru asta susțin:

 • Amenajarea DN6-Șos. Alexandriei între Str. Gladiolelor și Pod Centură cu acostament, canalizare pluvială, trotuare, spațiu verde, pistă biciclete,
 • Sistematizarea rutieră de urgență pe străzile Celofibrei – Dunării, Gladiolelor – Diamantului, Verii – Mărțișor, pentru fluidizarea traficului pe căi de acces în cartierele noi alternative la Șos. Alexandriei și Prelungirea Ghencea,
 • Susțin asfaltarea cu introducerea rețelei de canalizare pluvială și amenajare trotuare pe străzile care nu sunt incluse în proiectele desfășurate de ACI din fonduri europene sau de la CJI ( pentru ca oamenii să nu mai aștepte în gropi, praf și inundații).
 • În cazul străzilor care sunt pe lista de extindere a rețelei de apă-canal și nu sunt asfaltate, mă voi asigura că sunt făcute reparații astfel încât să fie practicabile.
 • Toate străzile principale circulate de pietoni trebuie să aibă trotuare.
 • ÎNVĂȚĂMÂNT – RESPECTĂM DREPTUL COPIILOR LA EDUCAȚIE!

Din ce în ce mai mulți copii trăiesc în cartierele noi din Bragadiru, copii care sunt duși la unități de învățământ din București, deoarece cele 3 grădinițe și 1 școală nu au suficiente locuri. Susțin nevoia achiziționării de terenuri în vederea construirii unor unități de învățământ în cartierele noi, astfel:

 • grădiniță și școală în Cartierul Independenței,
 • școală în Cartierul Ghidiceni,
 • creșă și grădiniță în Prelungirea Ghencea
 • MEDIU – RESPECTĂM DREPTUL OAMENILOR LA UN MEDIU SĂNĂTOS!

Din cauza construirii permanente, aerul este plin de praf care afectează calitatea vieții locuitorilor din cartierele noi, iar în lipsa spațiilor verzi publice aceștia au și mai mult de suferit. De aceea, susțin o serie de măsuri astfel încât pe o rază de 1 kmp să existe un spațiu verde public:

 • Amenajarea spațiilor verzi de pe marginea drumurilor, prin plantarea de gazon și copaci,
 • Amenajarea zonei de pe dreapta din parcul de agrement,
 • Amenajarea zonei de protecție sanitară de pe strada Ghidiceni,
 • Amenajarea altor scuaruri disponibile între străzi,
 • Realizarea perdelei forestiere de-a lungul Centurii București.
 • Achizitionarea unui teren si amenajarea unui parc in zona Cartierului Latin.
 • Menținerea curățeniei pe malurile râurilor Sabar și Ciorogârla.
 • SIGURANȚĂ – APĂRĂM SIGURANȚA ÎN COMUNITATE!

Poliția Locală trebuie să fie mai activă în a pune în aplicare hotărârile de Consiliu Local care permit sancționarea unor comportamente deviante, care prejudiciază traiul celorlați locuitori, precum construirea fără respectarea normelor, parcarea pe trotuar ș.a..

 • Susțin patrularea non-stop,
 • Constatarea și sancționarea  contravențiilor semnalate de cetățeni,
 • Implicarea polițistilor locali în campanii de informare și prevenire a anumitor contravenții.
 • CURĂȚENIE – FACEM CURĂȚENIE ÎN ORAȘ!

Salserv trebuie să își respecte obligațiile contractuale față de locuitori și față de administrația publică locală, ceea ce momentan face parțial.

 • Susțin evaluarea și monitorizarea activității operatorului în vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale la parametrii optimi. În caz contrar, operatorul va fi sancționat.
 • Îmi doresc realizarea curățeniei stradală săptămânal pe toate străzile asfaltate, deszăpezirea după un plan operativ de intervenție pe timpul iernii, colectarea periodică a gunoaielor vegetale sau voluminoase depozitate stradal,
 • Voi propune încurajarea măsurilor de colectare selectivă prin reducerea tarifului pentru cetățenii care colectează selectiv în mod responsabil.

Aceasta este echipa cu care vin în fața dumneavoastră, oameni dintre oameni pentru oameni, care își doresc să se implice în viața comunității în care trăiesc cu respect, responsabilitate, seriozitate și transparență.

De aceea, noi vă propunem vecini din toate cartierele care pot fi vocea voastră în Consiliul Local Bragadiru!

 1. DESAGĂ       TEODORA –  ALEXANDRA, 30 de ani, Specialist științe politice, Cartierul Independenței
 2. SCÎNTEE       VALENTIN, 35 de ani, Inginer, Cartierul Latin
 3. ZAMFIR         ELENA, 38 de ani, Specialist management, Cartier Fortuna
 4. COJOCARIU             VALENTINA, 44 de ani, Contabil, Cartierul Independenței
 5. FĂLAN          MIHAI, 33 de ani, Economist, Prelungirea Ghencea
 6. FIERĂSCU    LEONARD, 43 de ani, Mecanic, Centru
 7. UNTARU       CLAUDIU-ALIN, 36 de ani, Speicalist administrație publică, Cartierul Independenței
 8. EPURE           BOGDAN-IUSTIN, 42 de ani, Inginer mecanic, Cartierul Independenței
 9. DUMITRU     VALENTIN – LUCI, 39 de ani, Lăcătuș, Cartierul Independenței
 10. DUMITRESCU          GABRIEL – BOGDAN, 49 de ani, Specialist achiziții, Prelungirea Ghencea
 11. BARBELI      MIHAELA, 52 de ani, Specialist finanțe publice, Cartier Scandinavia
 12. LOGHIN        FLORENTIN, 42 de ani, Inginer, Zona Bulgaru
 13. URSU ION, 31 de ani, Economist, Cartierul Independenței
 14. CREȚOIU      ANAMARIA SPERANȚA, 32 de ani, Jurist, Centru
 15. SILIȘTEANU            PAUL DANIEL, 35 de ani, Instructor sportiv, Cartierul Independenței
 16. DUMITRICU             LIVIA – FLORENTINA, 53 de ani, Asistent medical farmacie, Zona Clinceni
 17. DRAGOMIR  STELIAN, 35 de ani, Economist, Cartierul Independenței
 18. MURARU      ALEXANDRU FLORIN, 42 de ani, Economist, Cartierul Latin
 19. GÂNBUȚAN VIOLETA-LOREDANA, 34 de ani, Economist, Cartierul Independenței
 20. TUDORACHE           LILIANA, 43 de ani, Cofetar, Cartierul Fortuna
 21. VÂLCEANU VASILICA, 61 de ani, Lucrător comercial, Cartierul Independenței
 22. SCÎNTEE       BIANCA, 32 de ani, Economist, Cartierul Latin
 23. DUMITRU     ȘTEFAN, 37 de ani, Tâmplar, Cartierul Independenței
 24. BRABETE      LUCICĂ, 64 de ani, Mecanic ajutor, Cartierul Independenței

Mai multe informații despre fiecare puteți afla citind https://bragadirumeu.ro/525-2/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *