Despre asfaltare

Dragi vecini,
Subiectul care ne interesează pe cei mai mulți dintre noi cu prioritate este asfaltarea străzilor, și asta pentru că a fost intens promisă în 2016.
Din păcate procedurile de achiziții publice durează, iar când sunt contestații ca în cazul contractului nostru, durează și mai mult. Nu a fost însă întâlnire cu domnul primar în care să nu abordăm acest subiect, știind că este un lucru palpabil pentru care s-a contractat un credit, deci nu se pune problema fondurilor ca în alte proiecte dorite și cerute de noi în repetate rânduri: canalizare pluvială, loc de joacă, gradiniță, școală.
Ieri la ședința Consiliului Local Bragadiru, domnul primar ne-a spus că au convenit cu constructorul SC VIAROM CONSTRUCT să se lucreze în paralel în cele 2 cartiere, începându-se cu străzile care au fost decopertate anul trecut înainte de sistarea lucrărilor: Mugurelui, Biruinței.
Chiar mai mult, pentru cartierul Independenței s-a stabilit deja cu acordul unui dezvoltator amenajarea șantierului de lucru în spatele magazinului Leroy Merlin și lucrările ar putea începe pentru că nu sunt străzi cu probleme privind trama stradală diferită de realitatea din teren, așa cum sunt pe unele străzi din cartierul Ghidiceni, precum Topaz, Obaei, Safirului. Am primit inclusiv răspunsul ferm că pe străzile fără probleme juridice se vor face trotuare, rigole de scurgere a apei și racordări la ieșirea din curți.
Pe străzile cu diferențe între trama stradală reală și cea din acte, soluția este ca toți proprietarii de pe stradă să facă declarație notarială de cedare prin donație către Primăria Bragadiru suprafața retrasă, pentru ca stradă să aparțină toată de domeniul public și să se poată asfalta în întregime.
De asemenea, mi s-a confirmat că proiectul nou introdus în lista de investiții pe anul acesta, canalizare pe străzile Oituz, Armistițiului și Libertății( cred că de fapt este vorba despre Câmpia Libertății) în valoare de 50.000 lei, este vorba despre canalizare pluvială pe aceste străzi deoarece diferența de nivel de la un capăt la celălalt al străzilor este foarte mare li ar crea probleme în continuare acumulările de apă, chiar dacă se asfaltează. Având în vedere că acestea sunt străzi cu probleme mai mari decât celelalte și lucrările vor dura mai mult și vor începe cu implementarea soluției tehnice de preluare a apelor pluviale.
Tot legat de acest subiect, în prezent fondurile de achiziționare a unor terenuri în cartierul Independenței sunt destinate pentru 5 terenuri pentru colectarea apei pluviale prin amenajarea unor bazine de retenție care ducă apa la bazinul de lângă calea ferată.
După ce am ajuns acasă, am primit și răspunsul în scris referitor la stadiul lucrărilor de asfaltare, așa cum reiese din imaginea de mai jos: lucrările au fost sistate la doar o lună după ce s-a dat ordinul de începere pentru străzile Colinei, Columnelor, Biruinței, Al. Biruinței, Câmpia Libertății, Armistițiului, Oituz și Năzuinței, până la stabilirea unei soluții optime de preluare a apelor pluviale.
Rămâne de văzut cât de repede vor fi găsite aceste soluții și dacă între timp se asflatează măcar celelalte străzi prevăzute pe anul acesta.
Cu stimă,
Teodora Desagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *