Concluzii ședință CL Bragadiru 29.05.2018

În ședința Consiliului Local Bragadiru, pe lângă subiectul asfaltării ridicat de cetățenii prezenți în sală, în special cei care stau pe str. Topaz foarte nemulțumiți de starea străzii lor și promisiunile neonorate de atâția ani, s-a mai discutat și despre:
– Înființarea Direcției de Asistență Socială prin preluarea Serviciului Public Local de Asistență Socială. Pentru că diferența de salariați este mare ( de la 8 + 44 asistenți sociale se trece la 37 + 44 asistenți sociali), am întrebat dacă se vor face angajări anul acesta și dacă au fost prevăzuți banii pentru salariile acestor noi angajați. Am fost asigurată că anul acesta nu se va face nicio angajare pe aceasta nouă direcție. Cu această ocazie am reluat și cererea de informații publice privind numărul de beneficiari de asistență socială și sumele alocate fiecărei categorii în 2017 și 2018, cerere transmisă din februarie 2018, la care nu am primit un răspuns încă.
– Aprobarea burselor școlare pentru 187 de elevi din cei aproximativ 1000 de elevi al Școlii nr. 1 din Bragadiru, dintre care 10 burse de performanță în valoare de 500 lei, 146 burse de merit pentru medii începând de la 8.50 la 10 în valori diferite de la 300 lei la 500 lei, 31 burse sociale în valoare de 250 lei. În total vorbim de suma de 63.750 lei/semestru. Țin să menționez că media de absolvire a claselor V-VIII este de 8,56, iar media la evaluarea națională este de 7,98, conform informațiilor regăsite pe site-ul http://scoalanr1bragadiru.ro/ .
– Rectificarea bugetară prin majorarea sumelor alocate altor cheltuieli și micșorarea sumelor alocate proiectelor noi, printre care canalizare pluvială pe străzile Oituz, Armistițiului, Libertății, amenajare canalizare pluvială și trotuare pe DN6, cu extindere a drumului acolo unde permite suprafața, studiu de fezabilitate pentru amenajarea străzii care să lege Diamantului de Șoseaua Alexandriei cu ieșire în rondul de la Leroy Merlin, terenul fiind al unor greci, studiu de fezabilitate pentru amenajare rond la km 8 în dreptul străzii Celofibrei pentru care s-a adresat deja Ministerului Transporturilor printr-o petiție însoțită de semnături ale locuitorilor din Cartierul Verde care sunt obligați să întoarcă la rondul de la Cristalului ca să ajungă pe Celofibrei.
– Sprijinirea reabilitării casei de cultură din localitatea Zâmbreni din Republica Moldova cu care suntem înfrațiți, prin alocarea sumei de 200.000 lei
– Activitatea Casei de Cultură – dna director a direcției de cultură a explicat că nu se poate face producție proprie din cauza numprul insuficient de personal, dar se pot face venituri extrabugetare din închirierea sălii, însă sumele sunt prea mici și va propune un proiect de hotărâre în acest sens.
– Amenajarea unei grădinițe ortodoxe în curtea Bisericii Sf. Andrei din cartierul Independenței – Părintele Dorin a cerut sprijin financiar din partea CL pentru realizarea acestui proiect pe o suprafață de 550 mp, care ar permite probabil 3 grupe.
– Realizarea unui studiu de populație în cartierul Independenței pentru a se vedea care este necesarul pentru o școală. Grădiniță și locuri de joacă pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *