Discuție cu Primarul Orașului Bragadiru

Așa cum am promis vecinilor cu care am discutat pe grupurile de facebook după publicarea minutei ședinței de Consiliu Local, am fost la primărie săptămâna aceasta pentru a purta o discuție cu Primarul Orașului Bragadiru despre subiecte de interes pentru locuitorii cartierelor noi.
1. GRĂDINIȚA din cartierul Scandinavia
Termenul de finalizare al grădiniței este 31.08.2018, dată după care constructorul din Brăila va fi penalizat de Primăria Bragadiru pentru fiecare zi de întârziere. Cel mai târziu la 1 octombrie va începe activitatea, având toate avizele necesare și cadrele didactice alocate de Ministerul Educației, iar în perioada următoare vor fi scoase la concurs și funcțiile pentru personalul auxiliar.
Problema este că numărul cererilor de înscriere la grădiniță acoperă doar jumătate din numărul de locuri disponibile, astfel că se vor putea face înscrieri până la 1 septembrie la grădinița nr. 1 din Strada Povernei nr. 7.
Așadar, dragi vecini, înscrieți-vă copiii la grădinița care va fi inaugurată în această toamnă. În funcție de numărul de cereri se va lua în calcul dacă este necesară o altă grădiniță și în cartierul Independenței. Cu siguranță se va face studiul de oportunitate, pe care l-am cerut la crearea bugetului pe anul 2018, pentru a vedea ce capacitate ar trebui să aibă o școală în cartierul Independenței.
2. CANALIZARE PLUVIALĂ în cartierul Independenței
La o lună după ce pe 12.04.2018 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare, au fost sistate lucrările pentru străzile: Biruninței, Armistițiului, Câmpia Libertății, Columnelor, Colinei, Năzuinței, până la stabilirea unei soluții optime de preluare a apelor pluviale. Pentru acest proiect, în ședința Consiliului Local Bragadiru din februarie 2018 a fost inclusă suma de 103.020 lei pentru elaborare documentație tehnică și 522.990 lei pentru lucrări de amenajare, atribuite prin achiziție directă în urma semnării unui contract tot cu VIAROM, constructorul care a câștigat licitația pentru asfaltare.
În maxim 2 săptămâni am primit garanția că vor începe lucrările pe străzile mai sus menționate, una câte una, în această ordine, iar speranța este ca pe 1 august să se continuie cu străzile Gliei și Simbolului.
Așadar, dragi vecini care stați pe străzile menționate, vă rog să postați poze de îndată ce încep lucrările.
3. ASFALTAREA STRĂZILOR din cartierul Independenței și Prelungirea Ghencea
În acest moment se lucrează pe străzile Mugurelui – 4,5 m lățime și Topaz – 4 m lățime.
Se vor asfalta cu prioritate străzile din cartierul Independenței pe care s-au sistat lucrările până la găsirea unei soluții tehnice pentru canalizarea pluvială. De îndată ce se termină lucrarea de canalizare pluvială pe o stradă se începe asfaltarea ei. După terminarea celor 8 străzi, se va trece la asfaltarea celorlalte străzi menționate în planul din acest an, pe care le reamintesc: Dunării, Crișul Repede, Oituz, Jadului,porțiuni din Safirului, Viței, Cramei, Veseliei, Sidefului, porțiuni din Gladiolelor. În cazul străzii Ghidiceni sunt niște probleme de obținere a avizelor din cauza unor apeducte ale APA NOVA care trec pe dedesubt.
De asemenea, să nu uităm că pentru alte străzi a fost aprobat proiectul de întreținere a căilor de acces, ceea ce presupune reparații, decapare, așternere mixtură asfaltică și piatră spartă de 15 cm grosime, reprofilare și așternere piatră spartă de 12 cm, reprofilare și așternere strat de balast compactat de 15 cm și strat de piatră spartă de 12 cm grosime.
Așadar, dragi vecini care stați pe străzile menționate, vă rog să postați poze de îndată ce încep lucrările.
4. TRASEU RATB 185
În data de 25.06.2018 a fost semnat contractul nr. 96 cu RATB pentru prelungirea traseului liniei de autobuz 185 cu 6 stații pe teritoriul orașului Bragadiru, valabil 1 an. Acest demers a fost posibil ca urmare a petițiilor vecinilor din cartierul Fortuna-Scandinavia. Cei de la RATB au identificat o serie de condiții care trebuiesc îndeplinite de Primăria Bragadiru pentru ca traseul să fie prelungit. Din păcate la acest moment nu s-a putut prelungi traseul până în capătul liniei RATB 302, dar se are în vedere acest lucru. Costul care trebuie acoperit de Primăria Bragadiru este de 24.335,64 lei + tva.
Așadar, dragi vecini, vă rog să validați cardurile de călătorie de fiecare dată când veți folosi autobuzul 185 tocmai pentru a demonstra celor din RATB și Primăriei Bragadiru că extinderea rețelei de transport în comun în cartierele noi este o necesitate.
5. STRADĂ NOUĂ între Str. Diamantului și Șos. Alexandria
În urma studiului de circulație, despre care găsiți mai multe informații pe blog https://bragadirumeu.ro/articol/studiu-de-circulatie-in-cartierele-noi/ , una dintre deciziile care s-a luat pentru fluidizarea traficului în zonă vizează instituirea sensului unic de intrare pe str. Cristalului din Șos. Alexandriei până la Str. Diamantului, după ce este gata o nouă stradă care să lege str. Diamantului de Șos. Alexandriei tot cu sens unic de ieșire. Acest teren a fost identificat și alocată suma de 10.000 lei pentru un raport de evaluare a terenului și au fost începute discuțiile cu proprietarii greci și procedurile pentru a se ajunge la expropriere. Va mai dura câteva luni până când se va ajunge la o negociere a prețului, dar banii sunt deja alocați, strada va fi apoi asfaltată cu prioritate.
Dragi vecini, știu că pe acest subiect au fost niște critici cu privire la soluția găsită, motiv pentru care vă sugerez să vă adresați în scris Primăriei Bragadiru, și să veniți cu alte propuneri pentru fluidizarea traficului în zonă fără a afecta circulația în interiorul cartieruluii Fortuna-Scandinavia.
6. TERENUL DE JOACĂ din cartierul Scandinavia
La ședința Consiliului Local Bragadiru din 28.06.2018, la lucrări curente am avut o solicitare din partea asociațiilor de proprietari din cartierul Fortuna-Scandinavia referitoare la investițiile necesare în terenul de joacă de pe str. Coralului. Aceasta a fost respinsă pe motiv că terenul este privat. Pentru că am avut dubii în privința acestui lucru am discutat cu vecinii din cartier și am aflat că parcul se află iî domeniul public, preluat prin act de donație autentificat cu nr.766/06.09.2013 și aprobat prin HCL nr.104/17.10.2013. Acesta este motivul pentru care am reluat discuția cu Primarul pe acest subiect, care era convins că locul a fost amenajat de un sponsor ELBI, și am obținut promisiunea că va verifica regimul juridic al terenului și dacă este public va lua în considerare reamenajarea, astfel încât copiii să nu fie în pericol când utilizează elementele de joacă amplasate acolo.
Am solicitat încă din 2016 achiziționarea terenurilor pentru amenajarea locurilor de joacă pentru copii, iar acum că sunt mamă conștientizez și mai mult nevoia unor spații special amenajate în care copiii noștri să se joace în siguranță. De aceea, voi reveni asupra subiectului până când locul de joacă va fi reamenajat.
7. POSTUL TRAFO din Str. Diamantului
În urma cu un an participam la o audiență colectivă la Primarul Orașului Bragadiru împreună cu un grup de vecini de pe str. Diamantului care aveau o problemă cu lipsa accesului la curentul electric furnizat de Enel de mai bine de 3 ani.
În maxim o săptămână de la obținerea a 2 autorizații pe care le-au cerut în această săptămână, vor începe lucrările de montare a unui post TRAFO pe Str. Diamantului. Sper să auzim de la aceștia că s-au ținut de cuvânt în cel mai scurt timp.

Cu stimă,
Teodora DESAGĂ
Vocea Ta în Consiliul Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *