Epopeea inceputului de mandat III

Dragi bragadireni,

Stiu ca sunteti oameni de bun simt si cu asteptari firesti de la conducerea Primariei Bragadiru.

Ieri la ora 9:30 a avut loc prima sedinta a Consiliului Local din noul mandat din care fac si eu parte cu sustinerea dvs. Incep prin a spune ca sunt complet dezgustat de ce am trait si o sa fiu cat pot de scurt pentru a nu plictisi.

Inainte de aceasta sedinta s-au purtat discutii cu reprezentantii Pro Romania si ALDE, fara un rezultat concret, dar ne-am bazat pe dorinta acestora de schimbare si cumva au lasat impresia ca sunt impotriva conducerii ce de 12 ani a dus Bragadiru in directia gresita.

Astazi in sedinta, acesti reprezentanti au facut front comun cu PNL! Astazi acesti oameni ce va cereau votul pentru schimbare au dat mana oficial cu cei care si-au batut joc de noi si inca o fac. Astazi ne-au furat inca 4 ani din viata, 4 ani pierduti din dezvoltarea armonioasa si coerenta a orasului nostru. 4 ani care puteau sa contribuie la remedierea, pe cat posibil, a raului facut deja.

Îl cunoașteți? Este Sorin Orbeanu. A candidat la funcția de primar al orașului Bragadiru. Ne-am intalnit pe teren când adunam semnături. Am schimbat câteva vorbe și mi-a promis că avem obiective comune: de a ajunge să facem cunoscute probleme ale locuitorilor din urbea noastră și să găsim soluții, sa scăpăm de actuala administratie publica locala care ne ignoră de prea mult timp. M-am bucurat să constat că suntem mai mulți care gândim la fel chiar dacă nu suntem in aceeasi organizație. Am semnat pentru dumnealui. În spiritul încrederii și al onestității. O clipă nu m-am îndoit că…….Nu ar fi asa. Ati votat PRO ROMANIA cu gândul la o schimbare a guvernării locale? Ati primit o mare țeapă!Azi am aflat la ședința consiliului local al orașului Bragadiru că face parte din grupul PNL ALDE PSD PRO ROMÂNIA.Știți cum se numesc acești oameni?

Valentina COJOCARIU, Consilier Local PMP Bragadiru

Ati votat PRO ROMANIA, PSD, ALDE cu gândul la o schimbare a guvernării locale? Ati primit o mare țeapă! Nu stiu care le sunt interesele dar cu siguranta nu rezoneaza cu ale dumneavoastra si ale noastre, cei din echipa PMP.

Raul a fost facut deja, cu ajutorul acestora a fost votat astazi propunerea PNL pentru postul de Viceprimar, acelasi ca si pana acum, absent din viata orasului, avem ca presedinte de sedinta un consilier local certat cu limba romana si agresiv, au respins transmiterea sedintelor si permiterea luarilor de cuvant ale cetatenilor in timpul sedintei consiliului.

Pe langa aceste aspecte, este important sa cunoasteti ceea ce in procesele verbale nu este notat, de aceea este important ca cetatenii sa aiba acces direct la dezbateri.

Inca de la inceperea sedintei orice incercam sa spunem era imediat redus la tacere de tonul ridicat si agresiv al vremelnicului consilier local Adrian Dumitru, un individ care are impresia ca este mai presus de lege si regulamente. Am ajuns la acea sedinta cu reala incredere ca aceasta o sa se poarte pe un ton normal, cu schimb de idei, argumente. Nimic mai fals. Pur si simplu majoritatea consilierilor PNL votau si atat, la indicatiile presedintelui de sedinta. In teorie un presedinte trebuie printre alte calitati sa fie un bun mediator. Ei bine, majoritatea formata din PNL Pro Romania PSD si ALDE l-au votat pe cel mai inadaptat individ, pe Adrian Dumitru. Am fost agresat verbal de acesta si a fost nevoie de interventia Primarului ca sa se potoleasca, asemenea stapanului care-si potoleste potaia care latra agresiv la oameni. A tacut instantaneu spre multumirea mea, care-l rugam deja de vreun minut sa-si controleze tonul si sa ne respectam reciproc macar in sedinte unde trebuie sa luam decizii in favoarea cetatenilor.

Echipa PMP prin liderul sau de grup Teodora Desaga si-a prezentat lista de modificari dorite la desfasurarea sedintelor „publice” (filmarea/ inregistrarea si transmiterea live a sedintelor, posibilitatea cetatenilor de a-si spune opinia legata de unul sau mai multe din punctele de pe ordinea de zi in maxim 2 minute si maxim 10 interventii consecutive cu inregistrare prealabila la Presedintele de sedinta). Sunt modificari ce ar aduce transparenta in Administratia Publica Locala Bragadiru si ar arata respect fata de cetatenii pe care ii reprezentam. Toate aceste cereri juste si din respect pentru cetateni au fost respinse in unanimitate de majoritatea formata aratand inca o data lipsa de respect fata de cetateni si dorinta de opacitate in luarea deciziilor ce ne afecteaza pe noi toti.

Inchei prin a spune ca si in aceste conditii grupul PMP o sa va informeze dupa fiecare sedinta si o sa sustina si reprezinte TOTI cetatenii Bragadirului

Multa sanatate tuturor, Doamne ajuta!

Cu respect,

Valentin Scîntee Consilier Local PMP Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *