• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Fii cetatean cu initiativa, fii locuitor cu acte!

Dragi vecini,
Pornind de la faptul ca in ultimii ani Orasul Bragadiru a cunoscut o dezvoltare prin constructiile de locuinte in cartierele noi, am constatat ca in mod oficial, numarul de locuitori nu a crescut considerabil, fiind inregistrati 16.381 locuitori, in ciuda supozitiilor ca numarul acestora ar depasi 30.000.

Aceasta diferenta este din cauza faptului ca o parte dintre cei mutati in zona au domiciliul la adresa altei locuinte detinute, altii nu si-au schimbat domiciliul pentru a putea beneficia de repartizarea la o gradinita, scoala din Bucuresti pentru copiii lor, altii pur si simplu au tot amanat sa faca acest lucru. 

Nimeni nu ne poate obliga sa ne schimbam resedinta sau domiciliul in Orasul Bragadiru, desi in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 97/2005 actualizata se face diferenta intre locuintele principala si secundara, iar „resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara”.  

Insa daca am alege sa facem asta am conduce la consolidarea comunitatii noastre. Am fi cetateni cu acte in regula in Orasul Bragadiru, pentru autoritatile caruia avem solicitari si pretentii la conditii de trai decente, am putea vota aici, am putea avea un cuvant de spus in alegerea reprezentantilor nostri.

Daca numarul de cetateni ar creste, din punct de vedere administrativ, am avea mai multe oportunitati de dezvoltare a orasului, alocarile nationale catre bugetul local ar creste, s-ar putea accesa proiecte de dezvoltare locala din fonduri europene, ar putea creste investitiile facute de autoritatile publice locale, ar creste numarul de consilieri locali pe care ii alegem sa ne reprezinte de la 17 la 19, s-ar putea suplimenta posturile din organigrama aparatului administrativ al primariei astfel incat sa ne raspunda mai bine si la timp la cereri.

Pentru motivele de mai sus, cu siguranta mai sunt si altele, va invit sa va alaturati campaniei de informare privind stabilirea resedintei sau a domiciliului in Orasul Bragadiru, astfel incat sa reusim sa il distribuim in cel mai scurt timp in cartierul nostru si in zona pana la Prelungirea Ghencea.

Pe site-ul Primariei se gaseste lista completa cu actele care trebuiesc prezentate suplimentar in functie de fiecare situatie.

Cu stima,

Gabi Popescu

_FLYER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *