• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov
2021
Transport public gratuit pentru pensionari

Transport public gratuit pentru pensionari

Consilierii locali din partea PMP Bragadiru au propus printr-un proiect de hotarare acordarea gratuitatii deplasarii pensionarilor cu domiciliul in orasul Bragadiru cu mijloacele de transport public in comun ale operatorilor care au contract de delegare a gestiunii serviciului public incheiat cu ADITPBI (STB, ECOTRANS, STV, RegioTrans).

Dupa schimbarea planului tarifar, mai multi pensionari ne-au atras atentia asupra faptului ca nu beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport public in regiunea Bucuresti – Ilfov. Dupa ce am consultat documentatia si am discutat la ADITPBI, care a confirmat ca niciun pensionar din Ilfov nu beneficiaza de gratuitate, am initiat un proiect de hotarare.

Avand in vedere ca STB deja are o procedura functionala in Bucuresti si elibereaza carduri in baza formularelor speciale , a cartii de identitate si a talonului de pensie, am propus extinderea acestei proceduri si la ceilalti operatori de transport si pentru pensionarii cu domiciliul in Bragadiru, care vor solicita eliberarea unui abonament lunar. Compensatia platita din bugetul local ar urma sa se faca de Primarie catre fiecare operator de transport in baza situatiei centralizate a solicitantilor care respecta procedura.

Toate detaliile folosite la argumentarea proiectului de hotarare se regasesc mai sus.

Speram ca si ceilalti consilieri locali sa fie de acord si sa voteze pentru aceasta facilitate acordata pensionarilor care intr-adevar folosesc mijloacele de transport public in comun si pentru care conteaza fiecare leu, in conditiile unor pensii mici, chiar daca proiectul nu discrimineaza in functie de venit.

Cu stima,

Consilierii Locali PMP Bragadiru

2 thoughts on “Transport public gratuit pentru pensionari

  • Author gravatar

   De ce nu e suficient talonul de pensie și poate chiar și buletinul? Se dovedește și calitatea de pensionar și domiciliu. Pentru un card trebuie sa stai la cozi pentru un card. Tot cozi??? Chiar și cardul ar fi o risipa inutilă in acest caz.

  • Author gravatar

   Locuiesc de aproape trei ani in Bragadiru și nu e normal să nu avem gratuit pe stb, dacă e Metropolitan și tarifele sunt pentru toți trei toni de nu nu ar fi gratuit și transportul? Vă rog sunt mulți în această situație,eu urmează să ies la pensie și mă interesează, mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *