• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedinta 12.08.2021

Sedinta a fost prezidata de consilierul PNL, Andrei Lazar, in prezenta a 17 consilieri locali, 6 reprezentanti ACI, 2 reprezentanti ai dezvoltatorului si 6 cetateni. Primarul proaspat ales a lipsit pentru a doua sedinta consecutiva.

Ordinea de zi a fost aprobata cu 10 voturi pentru, 8 abtineri, deoarece am solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului vizand PUZ-ul, lucru care nu s-a realizat, deoarece acesta se poate face doar cu acordul initiatorului. De asemenea, au mai fost introduse suplimentar 2 proiecte privind pachetul de rechizite scolare si inlocuirea unui mijloc de transport in regim taxi. Pe ordinea de zi au fost 9 proiecte de hotarare, dintre care 1 a fost respins.

Noi am votat pentru 6 proiecte, am votat impotriva a 2 si ne-am abtinut la 1. Am avut un amendament si am luat cuvantul astfel:

 • La proiectul nr. 3 privind majorarea tarifului la apa si canalizare, Teodora Desaga a intrebat-o pe dna secretar de ce nu a fost adusa in discutie aceasta solicitare la sedinta din luna iunie, avand in vedere ca termenul final de adoptare era 20 iunie. Dna secretar a spus ca abia acum in august a primit adresa. Teodora Desaga a mentionat ca exista nemultumiri reale ale cetatenilor din Bragadiru cu privire la calitatea si cantitatea apei furnizate de ACI, astfel incat sa nu se justifice majorarea tarifului. Chiar daca intelegem conditia de implementare a tarifului unic, consideram ca ar fi trebuit sa se porneasca de la un tarif mai mic, o medie intre tariful actual din Bragadiru si alte localitati care platesc mai putin, caci in acele localitati diferenta va fi foarte mare. Supus la vot, proiectul de hotarare a fost adoptat cu 10 voturi pentru, 5 voturi impotriva si 2 abtineri.
 • La proiectul nr. 4 privind terenul multisport, Teodora Desaga a intrebat daca terenul va fi realizat in curtea scolii nr. 1 pe amplasamentul aprobat initial pentru constructia salii de sport, iar dna secretar a raspuns ca da, iar pentru sala de sport se cauta un alt teren mai mare, iar la momentul identificarii doar se va modifica hotararea cu alta locatie. Am aflat de la Adrian Dumitru PNL ca sala de sport va fi realizata din fonduri de la Compania Nationala de Investitii doar daca identificam un teren corespunzator cerintelor standard. Supus la vot, proiectul de hotarare a fost adoptat cu unanimitate.
 • La proiectul nr. 5 privind darea in administrarea CJI a strazilor Cristalului, Safirului, Margelelor si Ghidiceni, Cristian Dimache USR PLUS si Teodora Desaga PMP au intrebat de ce au inceput lucrarile fara baza legala, cine le face, cat costa, cand vor fi gata. Mai mult, Teodora Desaga a anuntat ca a solicitat numarul autorizatiilor de constructie, pentru a demonstra ca aceste lucrari au fost incepute fara baza legala, chiar daca nu avem nicio problema cu faptul ca lucrarile de modernizare a sistemului rutier sunt executate. Supus la vot, proiectul de hotarare a fost adoptat cu unanimitate.
 • La proiectul nr. 6 privind PUZ-ul din Str. Crisul Repede-Gliei, dna secretar a dat citire petitiei colective semnata de 23 de locuitori din imprejurimea terenului prin care propuneau modificari ale PUZ-ului prin renuntarea la blocuri, majorarea sptiului verde public si includerea unei subzone pentru unitati de invatamant. Teodora Desaga a atras atentia asupra existentei unor disfunctionalitati ale zonei, despre care am vorbit pe larg aici https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/4234215543352992 , care ar fi accentuate de constructia de blocuri si ca din acest teren Primaria ar fi trebuit sa cumpere o suprafata de 15.000 mp pentru constructia scolii si gradinitei atat de necesare in Cartierul Independentei. Claudiu Bita USR a explicat ca intr-un PUZ al cartieurlui aflat in lucru se propune pastrarea unor terenuri pentru alte functiuni inafara de cea de locuit, tocmai pentru a nu fi doar un cartier dormitor. In mod surprinzator, supus la vot, proiectul de hotarare a fost respins cu 11 voturi impotriva ( 4 PMP, 4 USR, 3 PNL, 1 ALDE), 5 abtineri (4 PNL, 1 PSD) si 1 vot pentru (1 PNL).
 • La proiectul nr. 7 privind rectificarea bugetara, dna contabil sef a detaliat modificarile aduse, despre care am vorbit pe larg aici https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/4237274526380427. Cristian Dimache USR a propus sa primim documentatia si in format excell pentru o mai buna analiza comparativa. Supusa la vot, solicitarea a fost respinsa cu 7 voturi pentru si 10 voturi impotriva. Eugen Tuna PNL a propus ca dna contabil sa ne includa in referatul de aprobare principalele modificari aduse. Supusa la vot, solicitarea a fost aprobata cu unanimitate de voturi. Teodora Desaga PMP a propus un amendament: ca in suma alocata bunurilor si serviciiilor de 35 milioane lei sa fie inclusa si suma de 60.000 lei pentru contractarea serviciilor de defrisare a unei suprafete de 100.000 mp de terenuri virane acoperite de vegetatie, chiar si ambrozie, pentru punerea in aplicare a HCL nr. 183/2019. Supus la vot, amendamentul a fost respins cu 7 voturi pentru si 10 voturi impotriva. De asemenea, Teodora Desaga s-a declarat nemultumita de faptul ca planul de investitii nu reflecta nevoile de dezvoltare ale comunitatii. Pentru ca dna contabil a mentionat ca la cheltuielile gospodaresti sunt incluse si reparatiile drumurilor in valoare de 2 milioane lei, Valentina Cojocariu PMP a atras atentia ca procedura de reparatii a drumurilor pietruite si de pamant sa se faca cu mai multa responsabilitate fata de data trecuta, altfel fiind doar bani aruncati de pomana. Supus la vot, proiectul de hotarare a fost adoptat cu 10 voturi pentru si 7 abtineri.

La lucrari curente, au fost prezentate urmatoarele:

 1. Solicitarea Asociatiei de proprietari P24 de a utiliza terenurile libere dintre blocuri pentru amenajarea parcarilor, lucru care deja a inceput, fara afectarea spatiilor verzi.
 2. Solicitarea Asociatiei Spirit Tanar de inchiriere a unei Sali in Casa de Cultura – respinsa pentru ca nu este posibil acest lucru cat functioneaza centrul de vaccinare.
 3. Solicitarea SC RedElite International SRL de a inchiria scena si platforma din Parcul de Agrement pentru desfasurarea unui evenimente artistice, incepand cu lectii de dans gratuite – respinsa cu 7 voturi pentru, 9 impotriva si 1 abtinere.
 4. Solicitarea dnei M. A. de a schimba lotul atribuit pentru constructia casei – respinsa deoarece s-au inceput constructiile.
 5. Solicitarea dlui S.B. de renuntare la dreptul de proprietate asupra terenului din Crisul Repede NC 118514 – adoptat cu unanimitate, luna viitoare vom avea proiect de hotarare in acest sens.

La propunerea noastra, in sala au fost prezenti 6 reprezentanti ACI, dintre care 4 s-au aflat in prezidiu pentru a raspunde intrebarilor noastre: Mihaela Dogaru-director tehnic Iuliana Stoica-consilier juridic, Diana Pogor-consilier juridic, Valeriu Alexandrescu-consilier tehnic. Teodora Desaga, Valentina Cojocariu PMP, Claudiu Bita, Cristian Dimache USR, dna secretar si 3 cetateni din sala le-au adresat intrebari.

Dintre raspunsurile acestora reiau: sunt bransamente ilegale, oamenii consuma in mod iresponsabil apa pentru udarea gradinilor, buletinele de analiza arata ca apa este in parametri, reducem presiunea la anumite ore pentru a asigura o rezerva intangibila de apa pentru stingerea incendiilor si activitatile gospodaresti, sunt foarte multe restante in Bragadiru, de 3 luni se emit avize cu mentiunea ca nu au voie sa se racordeze pana la finalizarea lucrarilor de extindere a retelei de apa si canalizare realizate prin POIM. ACI este responsabil doar pana la contorul general. Am scris mai multe pe https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/4241601809281032.

Cu stima,

Consilierii Locali PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *