• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

APA CANAL in BRAGADIRU II

Informatii ACTUALIZATE APRILIE 2023 despre strazile programate anual!

Cel mai arzator subiect pentru locuitorii din Bragadiru o reprezinta lucrarile pe strazi pentru conectarea la retelele de apa si canalizare, urmat imediat de asfaltarea strazilor!

Anul trecut, dupa 8 luni de asteptare, va puneam la dispozitie graficul de executie a lucrarilor https://bragadirumeu.ro/infrastructura/utilitati/informatii-noi-despre-strazile-programate-anual/ in cadrul celor 3 proiecte gestionate de SC APA CANAL ILFOV SA in Bragadiru, grafic care nu a fost respectat de firmele care au castigat licitatiile, iar in aceasta perioada au existat numeroase reclamatii ale cetatenilor fata de ritmul lent si calitatea indoielnica a lucrarilor.

La inceputul anului acesta am descoperit cu stupoare ca in proiect nu sunt prevazute racordurile/bransamentele la blocurile de pe cele 60 de strazi incluse in extinderea de retele, asa ca am cerut primarului sa acopere aceste lucrari din bugetul local, propunere ce a fost aprobata, dar inca asteptam implementarea.

Am aflat in urma discutiei cu primarul ca firma contractata a subcontractat la alte 3 firme lucrarile, astfel incat sa se recupereze timpul pierdut si sa se lucreze mai organizat si responsabil. Sunt strazi pe care nu se mai poate circula de cate ori au fost sapate si inca nu se vede luminita de la capatul tunelului.

Anul acesta am cerut din nou graficul de executie a lucrarilor actualizat si astazi l-am primit dupa 4 luni de asteptare si reveniri. Am sintetizat informatiile din documentul primit de la SC APA CANAL ILFOV SA pentru a fi mai usor de compact.

CONCLUZII:

  1. LUCRARILE PREVAZUTE pana in luna MAI NU S-AU FINALIZAT, UNELE CHIAR NICI NU AU INCEPUT (Campia Libertatii, Neamului, Oituz, Iernii, Caporalului)!
  2. S-A DECALAT TERMENUL DE FINALIZARE PANA IN APRILIE 2025 pentru realizarea lucrarilor la cele 13 statii de pompare SPAU!
  3. Pana nu se termina lucrările pe strazi, nu se pot asfalta.
  4. Pentru celelalte strazi neincluse in proiectul acesta, Primăria a depus cerere de finanțare pe PNRR. Detalii aici https://bragadirumeu.ro/infrastructura/utilitati/apa-si-canalizare/

In speranta ca informatiile va sunt utile, sper ca ai citit cu atentie tabelul de mai sus si veti urmari desfasurarea lucrarilor pe strazile pe care locuiti.

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider consilieri locali PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *