Montati lifturile la pasarela pietonala

In data de 19 martie 2020, 200 de cetateni au semnat petitia colectiva privind montarea lifturilor la pasarela pietonala de peste DN6 de la strada Smardan. Mai jos puteti citi parerile celor care au semnat petitia.

La acel moment, Primarul Orasului Bragadiru a facut o postare in care dadea vina pe COVID-19 si isi cerea scuze celor afectati de aceasta decizie de deschidere a pasarelei cu desfiintarea trecerii de pietoni, ignorand astfel solicitarile cetatenilor, exprimate si in comentariile de mai jos.

Printscreen de pe pagina publica a Primarului Orasului Bragadiru.

La momentul respectiv, proiectarea si achizitia lifturile nu erau prinse in buget, intentia clara fiind de a inaugura pasarela fara lifturi. Asta o dovedeste contractarea abia in 22.05.2020 a serviciilor de proiectare lifturi metalice de la SC HOBI PROIECT STRUCTURI SRL la pretul de 25.000 lei si includerea achizitiei lifturilor in rectificarea bugetara aprobata de Consiliul Local Bragadiru in sedinta din 10.06.2020, desi in 26.03.2020 a mai fost adoptata o alta rectificare bugetara.

Asteptam cu mare interes montarea lifturilor cat mai curand, pentru ca zilnic foarte multi cetateni o folosesc, cand coboara din mijloacele de transport in comun, cand se duc la cumparaturi sau fac alte activitati care necesita deplasarea pe partea cealalta de oras.

” Domnule Primar, ar fi bine ca pana nu se monteaza liftul, trecerea de pietoni sa nu fie desfiintata. Aceasta lucrare nu este finalizata si conform legislatiei in vigoare, dumneavoastra nu puteti sa faceti RTL ul, cu atat mai mult sa o dati in folosinta. Asa cum banuiesc ca stiti, nu mai exista anexa la PV de la RTL, lucrarea trebuie sa fie finalizata, facuta receptia si apoi data in exploatare. Ceea ce faceti dvs., contravine legilor in vigoare si discriminati mai multe categorii de persoane. Daca a aparut acest virus, asta nu inseamna ca nu pot sa ies cu copilul in carucior, sa traversez DN ul. Trebuie evitate spatiile aglomerate. Ati avut tot timpul din lume sa montati lifturile si la restul pasarelelor montate pana acum dar nu ati facut-o. Aparitia acestui virus, e doar un motiv de a face lucrurile asa cum nu trebuie si nu e normal sa va bateti joc! „

” Corect fata de persoanele cu dizabilitati,mame cu copii,persoane bătrâne care nu pot urca scările ….este sa lăsați trecerea de pietoni funcțională pace ce liftul se va monta. Dar oare acest lift se va monta ? „

” Pana se monteaza liftul nu desfintati trecetea de pietoni. Degeaba va cereti scuze pt mamiciile cu carucior si pers cu dizabilitati,ca nu traversam strada cu scuzele. Lasati trecerea de pietoni pana montati liftul…simplu. Pana acum se traversa pe acolo,deci nu cred ca e vreo problema sa se mai traverseze inca o perioada,pana trecem de aceasta problema cu virusul.
Mai ales ca se traverseaza catre magazine cu alimente pt aprovizionare.
Cu caruciorul,copil mic si cumparaturi,pe unde sa traversez pana la montarea liftului daca desfintati trecerea de pietoni? Locuiesc chiar pe Smardan,deci nu pot sa ma duc km pana la urmatoarea trecere. Dar eu sper ca dvs sunteti un om realist si va dati seama de aceste fapte si nu o sa desfintati trecerea pana se monteaza liftul. Multumesc. „

” Cel mai corect, dat fiind situația în care ne aflăm din cauza covid 19, dacă tot nu se poate monta liftul, sa nu fie desființată trecerea de pietoni. Cand se va monta liftul, atunci se va putea desființa trecerea. În rest vor fi mult mai multe riscuri, la fel ca la pasarelă de la leroy pe care nu o foloseste nimeni..”

Am nevoie sa circul în siguranță,atât eu,cat si familia mea!

Am copil mic si traversez zilnic sos Alexandrie. Nu am cum sa folosesc pasarela fara lift.

Ma afecteaza personal si asa e civic corect.

Semnez pentru montarea lifturilor la pasarela peste dn6 la Smardan in Bragadiru

Montarea liftului cat mai rapid ne ajuta foarte mult mai ales persoanele in varsta persoane cu dizabilitati mamicile cu copii.

Locuiesc in zona Leroy si am un copil mic. Nu pot traversa cu carucior/tricicleta daca nu avem lifturi la pasarele!!!

Semnez pentru a pune în funcțiune lifturile la pasarelă din str Smardan.Sunt o mămica cu un copil de un an eu nu pot traversa cu caruciorul si copilul urcând atâtea scări si nici nu am carnet de conducere daca la asta sau gandit cei din primărie ca toti au carnet si nu este problema.Sa le fie rusine.

Pentru ca este mare nevoie de lift .multe persoane ce nu vor putea utiliza pasarela

Semnez pentru montarea lifturilor la toate pasarelele peste dn 6 in orasul Bragadiru. Semnez pentru dezinfectarea lifturilor existente la paserela din dreptul scolii. Semnez pentru toti cetatenii orasului Bragadiru care s-au saturat sa mearga pe strazi fara trotoare si sa traverseze dn-ul asumandu-si riscuri.

Am nevoie de lift functional la pasarela inainte sa se desfinteze trecerea de pietoni.

Semnez pentru ca aceste pasarele sa asigure un trafic decent si functional pentru toate categoriile de pietoni.

Semnez pentru ca stau in cartierul Fortuna, semnez ca sunt mama unui copil de 1 an si jumatate aproape care foloseste caruciorul, semnez pentru ca pana sa se monteze acea pasarela de foarte multe ori mergeam la biserica Sf. Andrei sa impartasesc copilul, semnez pentru a nu mai fi discriminate persoanele cu dizabilitati, semnez pentru ca toate in aceasta tara se fac fara sa se gandeasca. Cum se face oare receptia la terminarea lucrarilor pentru acea pasarela din moment ce era prevazuta cu lifturi dar acestea nu s-au montat?

Este util si necesar acest lift!

Sunt imperios necesare aceste lifturi la pasarela str Smardan, zona fiind foarte aglomerata si tinand cont ca nu există o alternativa la familiile cu copii in carucior, la persoanelor cu handicap ori a vârstnicilor! Mulțumesc!

Este neaparat nevoie de lift.Sa speram ca nu vor uita să l cumpere si sa l instaleze.

Semnez pentru ca acest lift imi este util pentru a traversa cu carutul pt bebe

Vrem lift!

Semnez pt lift la toate pasarelele

semnez pentru montarea lifturilor la pasarela din cartierul independentei nou montata.

Parintii mei sunt in varsta si se deplaseaza cu greutate pe drum plat. Prin urmare, lipsa unui lift este inadmisibila. Acelasi lucru este valabil pentru persoane cu dizabilitati motorii, de vedere, parinti cu carucioare pentru copii.

Semnez pentru că reprezintă o necesitate reală!!!

Locuiesc in cartierul Independentei si merg la gradinita din cartierul Scandinavia cu cele doua fetite.

Nu pot urca sau cobori acele trepte

Semnez pentru ca am copil mic și nu pot urca căruciorul în brate pe scările pasarelei

Sunt o persoana cu handicap locomotor

Semnez pentru ca sotia mea este insarcinata si nu poate trece pasarela pentru a lua copilul de la gradinita sau cand o sa nasca nu o sa poate traversa cu caruciorul. Si pentru parintii mei care nu pot sa urce pe pasarela.

Semnez pentru ca locuiesc in zona,e nevoie sa fie montate lifturi si e normal sa se respecte hotararile luate.

Bragadiru trebuie să se gândească la toți locuitorii săi!

semnez pentru ca asa este normal si corect ca aceasta pasarela sa fie prevazuta cu un lift functional ! zona este tranzitata de foarte multe persoane varsnice sau parinti cu copii.

Pt ca sunt om!!!

Am copii mici si am o mama care vine de la serviciu si nu mai are energia necesara sa urce acele scari. Haideti sa facem lucrurile bune de la inceput ,nu mai credeti ca ne multumim cu jumatati de masura.Un mic semafor..cred ca ar fi rezolvat toata treaba asta cu trecerea de pietoni cu pasarelă…

Am solicitat montarea lifturilor la pasarelele pietonale din acest oras, dar celelalte 3 de la cartierul Mihai Eminescu, Str. Monumentului, Str. Celofibrei au fost date in functiune fara a fi prevazute cu lifturi, ceea ce ingreuneaza deplasarea persoanelor care sunt cu copii, care sunt in varsta sau au dizabilitati. Este foarte important ca macar pe aceasta sa o faca bine, pentru ca zona este foarte circulata de locuitorii din cartierul Independentei.

Reamintim textul petitiei:

Catre Primaria Orasului Bragadiru

Catre Politia Rutiera a Judetului Ilfov 

In cursul zilei de 18 martie 2020, mai multi locuitori ai cartierului Independentei, orasul Bragadiru, au semnalat faptul ca pasarela pietonala montatata pe DN6 in dreptul strazii Smardan a fost data in functiune.

Desi aceasta pasarela pietonala a fost prevazuta cu lifturi, ca urmare a propunerii dnei consilier local Teodora Desaga, acceptata cu unanimitate in sedinta Consiliului Local Bragadiru din 24.10.2019, acestea nu au fost inca montate. 

Zona este foarte tranzitata de locuitorii din cartierul Independentei, care coboara din mijloacele de transport in comun la statia Smardan, care merg pe jos sa isi faca aprovizionarea de la magazinele din zona, care merg spre gradinita sau locurile de joaca din cartierele Scandinavia-Fortuna cu copii mici, in carucioare, pe biciclete, printre acestia fiind multe persoane in varsta si cu dizabilitati.

Pentru a asigura siguranta acestora, in special a categoriilor defavorizate din punct de vedere loco-motor, este nevoie urgenta de instalarea lifturilor si de asigurarea functionarii permanente a acestora. 

Facem un apel la autoritatile publice sa nu desfinteze trecerea de pietoni pana cand aceste lifturi nu sunt montate si date in functiune, deorece o astfel de decizie ar avea efecte negative asupra unui numar mare de cetateni. 

Cu stima, 

Grupul Civic Initiativa pentru Bragadiru

19.03.2020

One thought on “Montati lifturile la pasarela pietonala

  1. Era clar ca dl Primar a mintit ca de obicei! Ar trebui sa fie un exemplu pentru comunitate dar din pacate nu este un om asumat, sa ajungi sa spui ca e de vina pandemia pentru ca nu s-au montat lifturile cand investitia nici macar nu a fost prinsa in buget, dovedeste „calitatea” de Om. Ia sa fi avut dl Primar pe cineva in familie in carucior cu rotile,sa locuiasca in zona, persoana sa fie nevoita sa traverseze DN – ul si sa fi vazut ce repede se misca. Halal primar, alt pierde vreme pe acel scaun de atata timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *