• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedintei Consiliului Local Bragadiru din 10.06.2020

Sedinta de indata a fost prezidata de consilierul local PNL, Ancu Iulian, in prezenta a 14 consilieri locali, dna secretar, dna administrator public si un cetatean.

Singurul punct de pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetara a bugetului local consolidat pe anul 2020, care a fost aprobat in unanimitate.

Avand in vedere caracterul urgent al intrunirii sedintei, nu am primit documentatia inainte de sedinta pe mail, dar am avut o scurta discutie cu dna Constandin Elena, Contabil Sef, despre noutatile aduse de aceasta rectificare si am aflat urmatoarele:

 • au scazut veniturile cu aproximativ 19.000 mii lei, conform unei adrese de la Consiliul Judetean Ilfov,
 • au fost micsorate cheltuielile de personal, nu se mai tin cursuri de niciun fel,
 • nu s-a micsorat suma alocata investitiilor,
 • au fost incluse in planul de investitii achizitionarea a 2 lifturi metalice, intocmirea unui PUZ pentru cartier tineri, ignifugare cladiri, mobilier parohia Bragadiru,
 • a fost inclusa suma pentru abonamentul la ingternet al tabletelor primite gratuit pentru copii in vederea asigurarii accesul la invatamantul online,
 • organigrama primariei a fost marita cu inca 10 postari disponibile la capitolul administratie publica.
 • Veniturile sunt de 71.996 mii lei, iar cheltuielile de 82.505 mii lei.

Voi reveni cu o analiza comparativa a bugetului local, de indata ce primesc hotararea adoptata ieri.

In sala s-a aflat un cetatean, dl Mihai Falan, care a transmis o solicitare de introducere in planul de investitii a proiectului “Achizionare teren pentru amenajare parc in Cartierul Latin”, pentru care au semnat initiativa cetateneasca aproape 1000 de locuitori cu domiciliu official in Bragadiru. Cum nu a primt raspuns in scris a vrut sa stie de ce nu a fost luat in calcul la rectificarea bugetara.  Aceasta solicitare a nascut o discutie cu consilierii PNL si administratorul public:

Dna administrator public a afirmat din nou ca nu sunt bani la buget, deoarece eu am instigat cetatenii sa nu isi plateasca impozitele, pe motiv ca reprezinta furt din banii lor, iar incasarile sunt de doar 40%. A mai spus ca nu se pot face unitati de invatamant noi decat in baza studiilor de oportunitate bazate pe recensamant, si sunt doar 25.000 cetateni cu domiciliu, in timp ce neoficial crede ca sunt aproximativ 70.000. Ori este greu sa asiguri infrastructura de invatamant pentru atat de multi locuitori cu resursele de la un numar de locuitori mai mic de 3 ori este greu, desi este constienta ca este principalul motiv pentru care locuitorii nu isi schimba domiciliul pe Bragadiru. A mai spus ca daca permite bugetul va fi introdus si acest proiect.

Dl consilier local Adrian Dumitru l-a intrebat daca vrea parc ca in centru, pe un ton care mie mi-a sugerat ca locuitorii din alte zone ale orasului nu ar merita asta.

Alt consilier a spus ca in Cartierul Latin sunt 3 parcuri, dar de fapt acelea sunt 2 locuri de joaca si un parculet, facute de dezvoltator si de curand reamenajate de primarie.

Nefiind alte puncte pe ordinea de zi, sedinta s-a incheiat dupa 10 minute.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

1 thought on “Minuta sedintei Consiliului Local Bragadiru din 10.06.2020

  • Author gravatar

   Cei 45000 de cetățeni estimați sunt totuși plătitori de impozit ca și cei cu domiciliul în Bragadiru. Nu cred ca pana acum marea majoritate a acestora sa nu își fi plătit impozitul la zi. Asta nu înseamnă că nu sunt bani la buget sau ca aceștia nu au aceleași drepturi ca și cei cu domiciliul declarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *