• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedinta 31.05.2022

Sedinta a fost prezidata de consilierul local PNL, Nevoe Nicolae, in prezenta tuturor consilierilor locali, primarului, dne secretar, dnei contabil, mai multi cetateni.

Pe ordinea de zi s-au regasit 20 de proiecte, la care s-au adaugat inca 3. Au fost aprobate 22 de proiecte si 1 respins. Consilierii PMP Bragadiru au votat pentru  18 proiecte, impotriva la 3 si abtinere la 2, dupa cum urmeaza. Pe scurt am scris imediat dupa sedinta https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid0f31AzwkgS9pHNh3UiqM1VRVu6XyhqF5qrnZZN2ducENqGNXXqfixxykrZK6sqwwgl

 1. Acordarea titlului de cetatean de onoare dlui Adrian Daminescu pentru activitatea sa artistica, la propunerea noastra – Detalii aici https://www.facebook.com/PMPBragadiru/posts/7761470777226746
 2. Aprobarea bugetului si programului evenimentului de Ziua Copilului – 50.000 lei – Valentina Cojocariu a intrebat despre scena de 9.500 lei si a atras atentia ca a fost promovat evenimentul fara sa fie aprobat.
Buget Ziua Copilulului

Ne bucuram ca a fost nevoie de solicitarea echipei PMP Bragadiru din 27 aprilie pentru ca in 16 mai sa se redacteze documentele necesare organizarii evenimentului de Ziua Copilului de catre Primarie. Din pacate insa, actiunea noastra a trebuit sa fie decalata pe 2 iunie, pentru ca noi aveam absolut tot organizat, doar ca refuzul primarului a venit abia pe 18 mai. In timp ce evenimentul primariei a costat 50.000 lei din bugetul local, evenimentul PMP Bragadiru a costat 2.000 lei din cotizatiile membrilor PMP. Dam aceste detalii, deoarece au aparut discutii in mediul online pe acest subiect. https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid0Y7shxYcUXusHAW5DoJmhjCwzCFGSJSmwUgW4aGaeWGVZQRmc5SbxnwA7nJmG3smKl

3.Aprobarea contului de executie la 31.12.2021 – INCASATI 85,67% DIN SUMA PRECONIZATA, CHELTUITI 80,68% DIN SUMA PRECONIZATA, EXCEDENT 3.802.627 LEI si 31.03.2022 – SUMA DISPONIBILA 8.645.096 LEI DIN 22.353.763 LEI INCASATI.

4.Rectificare bugetara: Ne-am ABTINUT pentru ca nu consideram ca banii din bugetul local sunt folositi in totalitate in interesul locuitorilor, astfel semnalat de noi la momentul adoptarii bugetului, precum si la celelalte rectificari bugetare. In imagini gasiti analize comparative care arata evolutia bugetului pe acest an.

Am cerut lamuriri in ceea ce priveste executarea lucrarilor in acest an pe strazile Crisul Repede, Gladiolelor, Diamantului, Jadului, deoarece sumele au fost diminuate sau scoase. Am primit garantia ca strazile Gladiolelor si Diamantului vor fi modernizate pana la sfarsitul anului, in ceea ce priveste Crisul Repede se preconizeaza o intarziere din cauza lucrarilor neincepute in cadrul proiectului SC APA CANAL ILFOV SA de extindere a retelei de apa si canalizare.

Am intrebat de ce a fost scos SF pentru infiintarea canalizarii pluviale in zona Preungirea Ghencea. Am primit raspunsul ca se va face o lucrare comuna cu Domnesti, Bucuresti.

5.Acordarea de mandate ADITPBI pentru semnarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public in comun pe 10 ani cu SC REGIO SERV TRANSPORT SRL.

6.Aprobarea PUZ-ului blocurilor de 10 etaje din str. Coralului nr. 8: am votat IMPOTRIVA deoarece, de principiu, noi nu suntem de acord cu dezvoltarea imobiliara cu regim inalt, deoarece infrastructura de orice tip in Bragadiru este subdimensionata, iar locuitorii actuali si viitoriii vor avea de suferit. Am reiterat demersurile facute, care s-au concretizat intr-o petitie semnata de 128 de locuitori din zona care au avut 8 solicitari catre dezvoltatorul imobiliar, din care apreciem ca au fost preluate 4 ( 2 blocuri in loc de 1-numar mai mic de apartamente, 500m mp donati primariei pentru extinderea spatiului verde al gradinitei nr. 3, trotuare de minim 1,5m, amplasare platforme de gunoi subterane). Numai ca principala solicitare privind reducerea numarului de etaje, deoarece este mai mare decat cladirile din jur, nu a fost luata in calcul. Un lucru este cert, iar noi l-am explicat la intalnirile publice oamenilor: conform Planului Urbanistic General, terenul este inclus intr-o zona M3 – mixta cu regim de inaltime pentru locuinte de pana la 10 etaje, asa ca se incadreaza in ceea ce, in mod gresit din punctul nostru de vedere, prevede PUG-ul, iar motivul legal pentru care au facut documentatia Planului Urbanistic Zonal este deoarece suprafata terenului depaseste 5.000 mp, peste care legea cere PUZ aprobat de Consiliul Local. Postare pe aceasta tema: https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid02tYuvjhytgN14AcBuRypbjH9NVFQ9tonPV5EzGv16Gqfpn5oHkmmJaQg5uAtegtH1l

7.Aprobarea PUZ-ului blocurilor de p+4E+5ER din sos. Alexandriei nr. 122-124: am votat IMPOTRIVA deoarece, de principiu, noi nu suntem de acord cu inlocuirea zonelorIS – servicii si comert cu zone L – locuire sau M- mixte, deoarece acest gen de dezvoltare conduce doar la supraaglomerarea orasului, in mod special a zonei adiacente DN6 – Sos. Alexandriei, in locul unei zone economice care sa aduca bani la bugetul local si locuri de munca. Am reiterat demersurile facute pentru oprirea sau modificarea acestui PUZ, doar ca a primit intr-un final aviz de la CATU – Consiliul Judetean Ilfov. Postare pe aceasta tema: https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid0GcRNccFkKSs3TbTUzTknE5Sfyc2MCQMcmUoKUneynar9hzZ4Gtd6wXpEucpHmovTl si https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid037jGsYwjQVsmxs5TDMGoTzKJgHdWfm8Xu1u8Zh78uwnmVgboYCcAms54QgFUsafqXl

8.Aprobarea PUZ-ului supermarketului KAUFLAND din Sos. Alexandriei nr. 182-186: Am votat PENTRU, deoarece se incadreaza in zona IS – servicii si comert.

9.Dezmembrarea imobilului NC 112009 – suprafata 30.613 mp in 3 loturi: se refera la Parcul de Agrement, zona din dreapta cuprinsa intre strazile Povernei si Grivitei. Elena a intrebat daca in planul de reamenajare  parcului de agrement pe partea dreapta va fi inclusa si zona cuprinsa intre strada Grivitei si malul Raului Ciorogarla, deoarece acesta este un proiect promovat de echipa PMP Bragadiru inca din 2020. Raspunsul a fost ca da si se vor amenaja mai multe tipuri de zone, in functie de propunerea specialistilor care vor face SF.

10 si 11. Modificare elemente de identificare in inventarul domeniului public pentru o alee si trotuarul DN6 intre limita cu sectorul 5 si podul centurii.

12.Retragerea orasului din ASPA IVETS incepand cu 01.07.2022, invocandu-se procesul verbal al inspectiei din 29.10.2021 al institutiilor de control financiar, care constata ca aderarea la o asociatie nu este conform OUG 155/2001, care cere recuperarea sumelor platite ca si cotizatie fixa si mobila, precum si retragerea din ASPA. Acestea sunt motivele invocate de consilierii PMP, inca de anul trecut cand am propus un proiect de hotarare respins, despre care am scris mai multe aici. https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid0sf3DwRk1J45ibMZJJYU3Y5UhhPuaxPVPqd7RD7aFvmXqYCKw1DRuHHY7MmHvu2xyl Numai ca in timpul sedintei, dupa cuvantul dlui Manuel Istrate, reprezentant ASPA IVETS, care a sustinut ca dosarul este o lovitura politica, consilierul local PNL Nevoe Nicolae, avocat de profesie, a propus suspendare in loc de retragerea din asociatie. Acesta este motivul pentru noi ne-am abtinut, considerand ca retragerea era solutia! Primarul s-a aratat multumit de activitatea asociatiei.

16 si 17 Eficientizarea energetica a Casei de Cultura si a Primariei: am votat PENTRU deoarece sunt 2 proiecte care vor fi realizate din fonduri europene, PNRR – Componenta 10, axa I.3 – adresata doar institutiilor publice. Din bugetul local va fi achitata doar suma aferenta cheltuielilor neeligibile.

18. Licitatie publica deschisa pt 2 mp pe sos. Alexandriei pentru amplasare panouri publicitare. Eu am propus amendament aprobat cu 11 pentru, 6 impotriva si 2 abtineri ca suma de pornire sa fie de 5 euro/mp, in loc de 1,5 euro/mp.

19. Trecerea in domeniul privat a terenului de 29.929 mp NC 133137 drumuri de acces de la dl Cojocaru Radu Spiridon. Am scris despre acest subiect cu o zi inaintea sedintei si se pare ca a avut efect, deoarece atat primarul, cat si unul dintre consilieri a reluat argumentele spuse de mine. Am votat IMPOTRIVA, si la fel au facut si ceilalti consilieri locali! Detalii despre motive aici https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid0M5ghxWMcRoCLhXvTLnz9FWz61sDog97ncEyCXXNp32LFmGfmXFqAgDXJx2eRvwU7l

20. Aprobarea actului aditional nr. 6 la contractul de delegare a serviciului de apa si canalizare din 09.11.2009 pentru introducerea UAT Snagov.

21. Costuri proiect scoala str. Gliei – 38, 4 milioane lei, din care contributia din bugetul local este de 459.000 lei. Primarul a spus ca in acea dimineata a venit documentatia de la CNI si de aceea s-a intarziat sedinta lunara.

Detalierea costurilor pentru constructia scolii

22. Predare amplasament scoala str. Gliei catre Compania Nationala de Investitii care va finanta constructia.

23. Actualizare anexa proprietari afectati de procedura de expropriere de pe cele 7 strazi. Primarul a spus ca au fost identificate 3 garduri care nu au fost incluse cu suma necesara exproprierii.

La lucrari curente, ne-au fost prezentate urmatoarele:

 • cerere folosire spatiu in Casa de Cultura – Respinsa cu 2 voturi pentru(PMP), 11 impotriva(PNL, PSD, ALDE, PRO), 6 abtineri (PMP, USR),
 • cerere prelungire contract inchiriere apartament bloc P36 – Admisa cu unanimitate,
 • cerere inchiriere spatiu 5m pt comercializare produse in Parcul de Agrement – Revenire pentru mentionarea zonei,
 • Cerere inchiriere spatiu 500 mp in Parcul de Agrement penttru amenajare loc de joaca si ghereta comercializare produse – Respinsa cu unanimitate ( ar ocupa spatiul verde),
 • Cerere inchiriere sala Casa de Cultura – Respinsa cu 3 pentru ( PMP), 11 impotriva(PNL, PSD, ALDE, PRO), 5 abtineri(PMP, USR),
 • Cerere inchiriere/concesionare 166 mp pe strada Taninului – Respinsa cu unanimitate ( terenul este la dispozitia comisiei de fond funciar),
 • Cerere concesionare teren pe strada Gladiolelor – Respinsa cu unanimitate ( terenul este la dispozitia comisiei de fond funciar),
 • Cerere folosire teren 527 mp pe intr. Povernei – Respinsa cu unanimitate ( nu este inclus in domeniul public),
 • Cerere inchiriere teren 15 mp pentru chiosc activitati comerciale – Respinsa cu unanimitate,
 • Cerere renuntare apartament in bloc D7 – Admisa cu unanimitate,
 • Cereer inchiriere teren 1000 mp in spatele statiei de epurare pe malul raului Sabar pt activitati agricole pe 10 ani – Admisa cu 14 pentru si 5 abtineri (PMP, USR),
 • Cerere evaluare apartament bloc P58 – Admisa cu 15 pentru si 4 abtineri (USR),
 • Cerere incetare contract inchirere teren sos. Alexandriei nr. 249 – Admisa cu 15 pentru si 4 abtineri (USR) (terenul a fost amenajat ca parcare in spatele primariei si omul nu a folosit niciodata terenul),
 • Cerere prelungire inchiriere apartament bloc D5 – Admisa cu unanimitate,
 • Cerere incetare contract inchiriere teren 2 mp in Parcul de Agrement pt o toneta – Admisa cu 16 pentru, 3 abtineri (USR),
 • Cerere scoatere din contractul de inchiriere a camerei de izolare de la cabinetul medical – Admisa cu 14 pentru, 5 abtineri(USR, PMP),
 • Cerere inchiriere teren 20-30 mp pe Sos. Alexandriei pt agentie imobiliara – Respinsa cu unanimitate,
 • Cerere prelungire contract inchiriere apartament bloc D5 – Admisa cu unanimitate,
 • Cerere inchiriere teren 60mp pe Sos. Alexandriei intersectie cu Str. Smardan – Respinsa cu unanimitate ( In ghereta sunt pompele care trag apa pluviala),
 • Cerere amplasare container 100 mp in Parcul de Agrement pt activitati educative – Respinsa cu 12 impotriva si 7 abtineri (PMP, USR).

La finalul sedintei, dintre cetatenii prezenti in sala au luat cuvantul:

O doamna, ca reprezentant al unei firme de administrare imobile de locuinte colective din Bragadiru, a semnalat 2 probleme: ACI trece un consum comun mare si refuza incheierea mai multor contracte pe fiecare asociatie intr-un complex imobiliar, Salserv nu pune la dispozitie pubele.

Elena Irimia si un domn au cerut ca strada Diamantului sa mai fie nivelata pana la realizarea lucrarilor de modernizare. Primarul a zis sa mai aiba rabdare 2 luni.

Eu am cerut informatii daca s-au facut actiuni impotriva ambroziei si de deratizare pe spatiile verzi din domeniul public, deoarece este o invazie de capuse. 

Un domn a cerut aceleasi clarificari in privinta strazilor Gladiolelor, Diamantului si Crisul Repede, pe care le cerusem si eu la rectificarea bugetara.

Cu stima,

Teodora Desagă

Liderul consilierilor locali PMP BRAGADIRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *