• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov
2022
APA CANAL in BRAGADIRU I

APA CANAL in BRAGADIRU I

Informatii noi despre strazile programate anual!

Orice lucrare care vizeaza apa si canalizarea se face in Bragadiru doar de catre operatorul regional SC APA CANAL ILFOV SA, societate in care Consiliul Judetean Ilfov are capital majoritar de 98% si Bragadiru 0,048% alaturi de alte cateva localitati din judet.

Am scris mai multe articole de-a lungul timpului pe acest site, tocmai pentru ca informatiile nu ajungeau la cetateni, iar acum revenim cu informatii proaspete despre GRAFICUL DE LUCRARI PE STRAZILE INCLUSE IN CELE 2 PROIECTE DESFASURATE DE ACI IN BRAGADIRU.

2016
2017
2020
2021
2022

I. EXTINDERE RETEA DE APA SI CANALIZARE

De ani de zile se vorbeste in Bragadiru despre proiectul de extindere a retelei de apa si canalizare, iar locuitorii, in special din zona noua, asteapta ca aceasta promisiune sa se indeplineasca de prea mult timp.

Si eu am fost preocupata de stadiul acestui proiect de vitala importanta pentru dezvoltarea armonioasa a comunitatii noastre, si am solicitat inca din 2016 informatii suplimentare operatorului de apa si canalizare, dupa cum se poate vedea din aceasta postare de acum 6 ani: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.575376365970205&type=3

Ani la rand a fost amanata demararea proiectului, din cauza numeroaselor modificari solicitate de Comisia Europeana, apoi de procedura de atribuire a contractului.

Intr-un final, anul trecut pe 27.07.2021 se anunta semnarea contractului cu asocierea INTRAKAT – EURO CONSTRUCT TRADING 98, asa ca am solicitat graficul de executie al lucrarilor incluse in acest proiect, precum si in cel de infiintare a canalizarii pluviale in cartierul Independentei.

In primul raspuns ni se spunea ca graficul urmeaza a fi definitivat, deci nu aveau ce sa ne trimita.

In sedinta Consiliului Local Bragadiru, noul primar ales in 2021 ne spunea ca exista un grafic in functie de care se vor face lucrarile, sa stam linistiti noi. Asa ca l-am cerut din nou!

Si apoi a urmat o perioada lunga de asteptare, telefoane, reclamatii administrative pe mail, pana cand intr-un final, am primit raspunsul, si acesta incomplet….”V-am putea pune la dispozitie”, dar nu ne-a pus pana nu am mai solicitat inca o data acest lucru!

Asa ca am primit in sfarsit ce am cerut, numai ca la 8 luni distanta.

ATENTIONARE: PROGRAMUL DE EXECUTIE POATE SUFERI MODIFICARI JUSTIFICATE!

➡️Pana la sfarsitul anului 2022, ar trebui sa fie terminate lucrarile la reteaua de apa si canalizare pe 14 strazi: ORIZONTULUI, VITEJIEI, CRISUL REPEDE, DIAMANTULUI, VOINTEI, NEAMULUI, SIMBOLULUI, MUNITIEI, CACTUSULUI, RAHOVEI, EROILOR, OITUZ, DREPTATII, ROVINE.

➡️In anul 2023, ar trebui sa fie terminate lucrarile la reteaua de apa si canalizare pe 26 strazi: TOAMNEI, VERII, MAGNOLIEI, MARACINENI, MARASESTI, MUGURELUI, MUZELOR, PERLELOR, ALEEA BIRUINTEI, BIRUINTEI, CAMPIA LIBERTATII, ARMINISTITIULUI, CAPORALULUI, GHIOCEILOR, GLIEI, GLORIEI, IDEALULUI, IERNII, INTRAREA DRAGANULUI, INTRAREA LEORDENI, JADULUI, JIULUI, LEORDENI, MACRISULUI, PRIMAVERII, PUSCASULUI.

➡️In prima parte a anului 2024, ar trebui sa fie terminate lucrarile la reteaua de apa si canalizare pe 24 strazi: CIRESAR, CITRIN, COLINEI, COLUMNELOR, CRAMEI, DEMNITATII, DEZROBIRII, DRAGANULUI, SOS. ALEXANDRIEI, PARFUMULUI, PLEVNEI, NAZUINTEI, OFRANDEI, ONIXULUI, OPALULUI, RAUL VEDEA, RUBINULUI, SAFIRULUI, STRUGURILOR, TOPAZ, TOPORASILOR, VESELIEI, VIILOR, VITEI.

PERIOADA DE GARANTIE: 04.07.2024 – 04.07.2027!

II. INFIINTARE CANALIZARE PLUVIALA IN CARTIERUL INDEPENDENTEI

Dupa ce a fost anuntat cu surle si trambite in urma cu 4 ani in sala de sedinte a Consiliului Local Bragadiru cu o audienta selecta ( eu, ca si consilier al opozitiei, nu am fost informata despre intalnire), proiectul atat de necesar in cartierul inundat la fiecare ploicica a demarat in septembrie 2021 cu lucrarile pe strada Gliei, unde este cel mai mare dintre cele 3 SPA-uri incluse in proiect si continua la SPA 2 de pe strada Plevnei.

➡️Pana la sfarsitul anului 2022, ar trebui sa fie terminate lucrarile la SPA 3, SPA 2, SPA 1, bazine de retentie si conductele de pe strazile Gliei, Soldatului, Smardan, Ordonantei, Caporalului, Plevnei, Simbolului, Rahovei, Freamatului.

➡️Pana in august 2023, ar trebui sa fie terminate lucrarile la conductele de pe strazile Libertatii, Vailor, Ortacului, Neamului, Demnitatii, Sperantei, Eroilor si Oituz.

In imaginile de mai jos regasiti o analiza comparativa a documentelor primite de la ACI in care am trecut lucrarile pe strazi in fiecare luna in fiecare an de executie.

⚠️ In ciuda faptului ca ni s-a spus ca cele 2 proiecte se vor coordona si completa astfel incat sa fie executate lucrari pe strazile comune ambelor proiecte in aceeasi perioada pentru a minimaliza disconfortul produs cetatenilor, vedem din grafice ca nu este asa, fiind diferente de 1 an intre perioadele programate‼️

? Nu uitati sa semnalati probleme legate de lucrarile realizate in cadrul celor 2 proiecte catre operator contact@acilfov.ro !

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider Grup Consilieri PMP Bragadiru

2 thoughts on “APA CANAL in BRAGADIRU I

  • Author gravatar

   Buna ziua,
   Ma numesc George Tudorache sunt locuitor al orasului Bragadiru, in cartierul Independentei de 16 ani.Locuiesc pe strada Facliei, o strada nu mai mare de 250 m, care este locuita si construita 100%, este o strada inconjurata de strazi care au canalizare si apa. Intrebare? Care este logica/principiul dupa care se selecteaza o strada sa fie asfaltata si care sa aiba canalizare/apa?Ce ar trebui noi locuitorii acestei stradute sa facem?Prin aceste intrebari nu trag pe nimeni la raspundere, nu am calificarea necesara, sunt doar intrebari fara raspuns, cel puti pt mine personal. Va multumesc!

  • Author gravatar

   Pe Solidaritatii nimic??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *