• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Impozitul local pe anul 2022

Stimati bragadireni,

Din decembrie 2019, am facut demersuri pentru ca incadrarea strazilor in zone de impozitare sa se faca in concordanta cu realitatea, dupa ce am observat ca lista strazilor propusa de primarul si arhitectul de la acea vreme includea 60% dintre strazile orasului intr-o zona de impozitare superioara, determinand majorarea impozitului pe nedrept, din cauza bifarii intr-un tabel in mod total gresit si fals a unor utilitati care nu existau.

Pentru ca Primarul si majoritatea din Consiliul Local Bragadiru nu au vrut sa indrepte, decat partial, greseala enorma pe care au facut-o, prejudiciind bugetul a mii de familii, impreuna cu alti vecini ne-am cautat dreptatea in instanta, iar ea a venit pe 01 octombrie de la Tribunalul Ilfov.

Dupa acest moment, am continuat demersurile, cerandu-i Primarului sa emita o noua lista a strazilor incadrate in zone in functie de utilitatile existente cu adevarat, in care delimitarea zonelor sa se faca in functie de alte criterii, propuse printr-un proiect de hotarare de consilierii PMP. Gasiti toate detaliile aici https://bragadirumeu.ro/2021/scrisoare-deschisa-despre-impozitul-local/ .

Pe ordinea de zi a sedintei din 25 noiembrie 2021 se regaseste proiectul de hotarare cerut de noi, in care a fost asumata de Primar si Viceprimar propunerea consilierilor PMP de delimitare a zonelor in functie de criterii.

MAI JOS REGĂSIȚI INTREAGA LISTĂ PROPUSĂ!

Vă rog verificați-vă fiecare în dreptul străzii unde locuiți, dacă sunt bifate corect criteriile de delimitare.

Acolo unde sesizati neconcordante, greseli, va rog transmiteti o sesizare pe adresa de mail registratura@primariaorasbragadiru.ro

In atentia Consiliului Local Bragadiru si Primarului Orasului Bragadiru

Subsemnatul, ………………………, domiciliat in ………………………, in calitate de proprietar al imobilului situat in strada ………………..numarul………… Orasul Bragadiru, va sesizez ca proiectul de hotarare privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitelor si taxelor locale, taxele speciale si amenzile aplicabile in anul fiscal 2022, in orasul Bragadiru judetul Ilfov, aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Bragadiru din data de 25.11.2021, contine informatii gresite, astfel:

In Anexa nr. 2 – Lista cuprinzand zonele din cadrul localitatii pentru determinarea valorii impozabile a cladirilor, a impozitul pe terenul intravilan, in dreptul strazi…………………… este bifat in mod gresit criteriul…………………, in conditiile in care respectiva utilitate nu exista.

Va solicit sa va insusiti propunerea de debifare a criteriului…………….. si sa modificati Anexa 2 inainte de adoptarea proiectului de hotarare.

Va reamintesc ca in anii 2019 si 2020, zeci de cetateni au facut acelasi demers impotriva hotararii de la acel moment, demersuri care au fost ignorate de Primarul si Consiliul Local de atunci, asa ca va solicit sa nu repetati aceeasi greseala.

Cu stima,

Semnatura ………………….

Data ……………..

Va reamintesc!

In functie de aceasta incadrare a terenului si cladirii in zona din interiorul localitatii noastre, de rang III, se stabileste valoarea impozabila aplicabila, valoare care difera de la zona la zona. Platim impozit pe teren stabilit prin inmultirea suprafetei terenului in hectare cu valoarea impozabila stabilita astfel pentru fiecare zona, care a crescut de la an la an, dupa cum se poate observa si mai jos, asa ca incadrarea gresita intr-o alta zona provoaca un prejudiciu financiar.

An/ Suma lei/ha/ZonaABCD
20205477372217681029
20215756391218591081
20225906401419071109

Stimati vecini,

De ieri de cand am postat noua lista cu incadrarea strazilor propusa de primar, am primit multe mesaje de la dvs. iar noi am verificat cele 20 de pagini.

✅Asa am realizat care sunt principalele probleme cu aceasta incadrare:

1.Criteriul 1-Zona nu a fost aplicat corespunzator cu logica pe care noi am avut-o la momentul propunerii criteriilor. Astfel, avem amendamente pornind de la constatari:

-toate strazile din vatra au fost trecute in zona centrala, desi noi consideram necesara o diferentiere si propunem includerea strazilor din Bulgaru, Raul Ciorogarla-Pod Centura in zona mediana.

-toate strazile din cartierele noi au fost incluse in zona mediana, desi noi consideram necesara si propunem includerea lor in zona in dezvoltare, deoarece⚠️ cat timp se construieste inca in cartiere si nu exista toate utilitatile, cat timp vidanjele, betonierele si basculantele aglomereaza strazile, cat timp nu putem distinge ceata de norii de praf pe care ii inhalam zilnic, nu putem fi decat zona in dezvoltare.

– o parte din strazile din zonele izolate si indepartate ale orasului au fost trecute la zona D-periferica, dar sunt prea putine, asa ca noi propunem completarea si cu alte strazi, din motive logice.

2. Criteriul 3 – Retele edilitare nu a fost aplicat corespunzator cu toate cele 5 subcriterii propuse de noi. Astfel, propunem ca in locul asfaltului, care este deja punctat la Criteriul 2-Tip drum, sa fie trecut curent electric, deoarece sunt strazi care au retea de curent electric extinsa de locuitori din fondurile lor, dar care nu beneficiaza de iluminat public, si este normal sa existe aceasta diferentiere.

3. Criteriul 4 – Utilitati specifice nu a fost aplicat corespunzator, deoarece nu a fost calculata corect raza de 500 m propusa ca unitate de masura in cazul tuturor strazilor. Astfel, propunem reanalizarea strazilor care sunt in raza de 500m si bifarea corespunzatoare a statiilor STB, a parcurilor, a unitatilor de invatamant.

4. Am observat ca punctajele finale incadrate la zone variaza destul de mult, ceea ce consideram ca nu este corect. Propunem ca zonele sa fie corelate astfel cu punctajele: zona A – 100-90 puncte, zona B – 85-70 puncte, zona C – 65-50 puncte, zona D – 45-5 puncte.

5. In felul acesta, la o recalculare dupa modificarile propuse de noi, multe strazi vom trece de la zona B la zona C, iar altele de la zona C la zona D, acolo unde le este de fapt locul in lipsa existentei utilitatilor minime care asigura un nivel de trai normal locuitorilor orasului.

CONCLUZIA: Au folosit criterii bune, dar le-au aplicat prost‼️

Am transmis si inregistrat la Primarie un referat continand amendamentele de mai sus cu numarul 60174/23.11.2021.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

1 thought on “Impozitul local pe anul 2022

  • Author gravatar

   Buna ziua!
   Din pacate criteriile acelea pt stabilirea impozitului nu se aplica in fuctie de situatia reala din teritoriu. Mai exact, in cazul strazii Margelelor, exista strada principala cu asfalt, canal, apa ….etc si mai exista o multime de strazi adiacente (cred ca marea majoritate sunt drumuri de servitute, private) care se numesc tot Margelelor, fara apa, canal, asfalt etc. Acestea din urma sunt impozitate la fel ca drumul principal. In tabelele acelea ar trebui sa se specifice si numarul strazii, Margelelor nr. 1, Margelelor nr. 2 …., astfel putand fi stabilit impozitul in mod real fata de situatia din teren.

   Multumesc pentru efortul dvs.
   O zi buna,
   Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *